Тъжно е, че есен настъпва.
Къде да избягаш?
Когато си тръгва лятото,
оставя в душата златен пендар.
А светът, в който вече живея,
стъпките ми оглася с шум на сухи листа.
Като че ли е още мъничко топло...
Но не това е тъжно -
не, че лятото си отива…
А това, че тихичко приближава зима.
А това е не само горчиво,
а самата истина ...
11.09.2009 г.
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени