Задушавам се от гордостта,
обсебила хората,
вдигнали високо глава,
а имат ли покритие за това?
Къщи и коли...
о, да, това е богатство, нали?
Куп скъпи неща, разкош
и само се оплакват, че животът е лош.
Даже искат с пари
и чувства да си купят дори,
живеят в собствен свят,
за поздрав и усмивка се скъпят.
Гледат с безразличие красотата на деня,
омайват се с вихъра на нощта,
чужда им е любовта
и след всичко това ги очаква - самота.
© Мария Всички права запазени