Чевръсти скакалци в най-буйните треви
играят си на „прескочи-кобила“.
Кълвач почуква, неуморните пчели
най-ароматните цветя откриват...
А тромав бръмбар със „еленови рога”**
като булдозер из пръстта се движи...
Спи водно конче над смълчаната вода,
и сойката без отдих каканиже...
А диви гълъби над старата гора
във сянката на клоните се сбират...
Скорци, разбудени от техните крила,
единодушно бурно протестират...
Преваля пладне. И в очакване на хлад
във сенките поляга тишината...
Пладнуват птиците и зверовете спят...
Приспивна песен шепне им гората...
** - бръмбар-рогач
© Роберт Всички права запазени