Господи! Аз обичам!
По света има много религии. Всяка от тях има свои привърженици, които я боготворят, вярват на каноните ù и ги спазват. Има и такива, които не вярват в богове и канони. Но всички хора по света - независимо от възраст, вероизповедание и образование, са обладани от единствената общочовешка религия - любов.
Обичам,
когато се разхождаме вечер и луната
засилва блясъка на красивите ти очи,
а ние омаяни “слушаме” тишината
и лекият полъх гали русите ти коси.
Обичам,
когато седим на пейката в парка,
нежно притиснати един до друг,
когато усетя топлината ти жарка
и почувствам, че си моя, че си тук.
Обичам,
когато сърцата ни се слеят в нощта
и не искат да знаят правила и прегради,
а страстната целувка - вестителка на любовта,
в душите ни пожара на любовта ще запали.
© Асен Стефанов Всички права запазени