ГОСПОДИ, ПРАТЍ МИ ПРОЛЕТ!
Варна. Кучи студ. Неони.
Булевард с един бакшиш.
Псето кучката подгони,
но едва ли към Париж.
Край казаните с боклука
спря се гладният клошар.
Камък и дърво се пукат.
Тъй ще бъде чак до март.
Три патрулки опищяха
вкочанения квартал.
Под Иисуса и Аллаха
педя сняг се трупа бял.
Пейката ми се нацепи
изпод мен на сто трески.
Топля бирата си в шепи –
туй ми иде отръки.
Зъзна в сетните си рими.
И ги пиша с благ молив.
Пролет, Господи, пратѝ ми?
Да повярвам, че съм жив.
23 януарий 2023 г.
гр. Варна, 17, 20 ч.
© Валери Станков Всички права запазени