Грешен път
Аз сбърках пътя твърде много,
на най-грешния завой завих,
тръгнах в най-невярната посока
и при най-неподходящия отбих.
А километрите не бяха малко,
но продължаваше и мамеше греха,
ако сега си тръгна, ще е жалко
и ще съжалявам за разумността.
Невинно плахо ще пристъпя,
а ти ще ме очакваш сам
и по най-грешния начин ще постъпя,
на изкушението ще се отдам.
И ще се чудя дълго след това
кой ме прати в тази посока,
та сега да плача и крещя,
и да ме изгаря адска болка.
По най-грешния начин постъпих,
на такова място никой не отбива,
принципи и забрани пристъпих,
но бях както никога щастлива.
Показва се правият път пред мен сега,
съдбата втори шанс ми дава,
но решавам по грешния да продължа,
а после нека ме осъдят в ада.
© Радослава Михайлова Всички права запазени