Да литне в ясните простори,
да влезе в тъмни коридори –
душата тръпне и се бори,
живее в своите раздори.
Душата иска да ми каже,
че трябва тя да се покаже
във ярки, цветни светлини,
че там са мойте бъднини.
Да бъдеш прям и чист е трудно,
а нужно е, защото, чудно –
нуждаем се от глътка въздух,
а мачкаме детето с пръсти.
Не искаме да бъдем силни,
защото страх ни е, но знам -
когато стане непосилно,
душата търси своя плам.
© Нико Ников Всички права запазени
Поете...
Ти пишеш думи силни, смели
талантът ти извира от душата.
Стихове редиш ти тъй умело,
че даже ти завиждат небесата.
Поете...
Не се страхувай, а пиши,
таланта си не пропилявай!
Животът кратък е - уви,
но смело, смело продължавай!
Поете...
Кажи на хората това, което
мислиш, че е важно, защото
силата е твоят стих - и ето
в тях събужда се доброто.
Поете...
Спомни си хубавото време,
когато малки още сме били,
когато нямало е лошо бреме,
когато играхме до ранни зори.
Поете...
Аз искам от тебе да дишаш, живей
с живота бори се на всяка цена.
Не се давай лесно, твори пак и пей,
защото това е светът ни сега.
Поете...
С теб братя сме и знай,
че винаги до теб ще бъда
дори на края на света...
Дори и корабът ни да потъва
твой брат съм до самия край!
Посвещавам този стих на моя брат!
Поздрави,
* Иван (Ников) Давидов *