1.04.2020 г., 13:22 ч.

Гугутката 

  Поезия » Философска
627 0 1

 

Тая сутрин пак се появи.

Бях забравила за нея -

нямаше дори вода в паницата.

Стреснах се, какво се промени,

втренчено ме гледа със очици,

сякаш са сачми.

 

Хранила съм гълъби преди.

Даже със размер на бройлери

кацаха край мен, по раменете

и главата ми -

на най-италианския площад.

Вечна красота, алъш-вериш,

глобално дишане, разгул,

а днес печал неизразима и сълзи.

 

Птицата на тесния балкон

защо без порция оставих?

Въздухът не стига и във моя дом,

а тя се върна нещо важно да подскаже.

Погледът ми облачен да проясни,

моста към небето

с полет да покаже.

 

 

 

 

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубав паралел със светия дух и гълъбите в Рим...И аз мисля, че е надежда, изпратена свише! Красив начин да станеш съпричастен с ужаса в Италия, Хриси! Браво!
Предложения
: ??:??