14.04.2008 г., 13:25 ч.

Гуляят на поета 

  Поезия » Философска
571 0 1
Гуляят на поета

Ще има някога наслада
за малкия, страхлив поет.
В жени и вино – изненада,
намери вечния късмет.

Той знае, че това е прах,
че е илюзия до време,
но осъзнал какво е грях,
готов е още да приеме.

Не бърза той да се отърси
от земните неща и суети.
Той радостта си трябва да потърси,
похлопвайки на лесните врати.

Когато радостта я няма
или омръзнат леките блага,
поетът, осъзнал, че е измамен,
ще търси истините за света.

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • САМО ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ "ЛЕСНИТЕ ВРАТИ"ОСЪЗНАВАМЕ,ЧЕ РАДОСТТА СЕ КРИЕ ЗАД "ТРУДНИТЕ ВРАТИ!" МНОГО ХУБАВ СТИХ!
Предложения
: ??:??