11.06.2021 г., 16:38 ч.

Хаидн 

  Поезия
205 0 1

 

 

       Преди години успях

       и на Ешкенази дворецът видях,

       а близо до него

       една малка къща,

       която историята преобръща.

       Никой не помни вече този кардинал,

       нито сина му след него живял,

       още по-малко разните  величия,

       накичили гърдите си с отличия

       в двореца шумно живяли,

       но нищо не успяли

       след себе си да оставят.

       Всички бързо ги забравят.

       А в голямата зала остава

       едно пиано и музика такава,

       каквато само гений създава

       скромно живял в малката къща.

       Сега музиката му света обгръща

       и възвеличава една личност величава,

       която с творбите си до Бога ни приближава!

 

 

       /в интерес на истината "работодателят "на Хаидн не е бил кардинал,а министър,но в неговия род е имало няколко кардинали.Просто в стиха някак си дойде./

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Искам да поправя една съществена грешка,която сама не зная как съм допуснала.Дворецът не е на Ешкенази,а на ЕСТЕРХАЗИ.
Предложения
: ??:??