ХАОС
Господи, кой съм в световния хаос? – питам и отговор просто не ща.
Сигурно мама роди ме нахалост? – бях вейхайвей и за моя баща.
Нито живях в светли бездни от Обич, нито изгарях в несвестни мечти.
В пранги, вериги, синджири и скоби моят животец и мен озапти.
Рими редих – и защо ли ги писах? – сам, леко трезвен и неприложим.
Неуловим като птичия писък! – литна денят ми от мен – яко дим.
Свлича мъглата продрани завеси – цял ден! – над моето птиче гнездо.
Ако ме питат: – Валерий, къде си? – кротичко казвам: – Очаквам Годо!
Вечер в кандилцето паля елея – стихчета пиша със кротък курсив.
Боже, в световния хаос живея! Боже, сполай Ти, че още съм жив!
25 октомврий 2023 г.
гр. Варна, 19, 30 ч.
© Валери Станков Всички права запазени