Като вълци дните се озъбват
и глозгат календара ни до кокал.
Вечерите страшното поръбват
със мислите на древния Софокъл.
Тъй годините ни стават скелет
и в миналото ни назад остават.
Нощем спомените ни ги стрелят –
завинаги със тях се те прощават.
Все напред със вълчите си нрави
химерното си бъдеще градим.
Криви ли сме, Боже, или прави,
но за безсмъртие се пак редим...
© Никола Апостолов Всички права запазени