18.07.2013 г., 17:50 ч.

Хоризонти 

  Поезия » Философска
344 0 0

Когато под краката ти са
върховете,
далече бяга
твоят хоризонт,
разтягат пръстена му
ветровете,
отлита с тях
и синия балон...

Но щом на дъното
във пропастта
си паднал,
над тебе се стеснява
твоят хоризонт!
Той всякакви надежди
е от теб откраднал,
заплашва
да те стъпче,
като слон!
 09.10.2012 г.-12.12.1974 г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??