Исус кръста си носеше сам,
пирони в ръцете му забиха,
мъките си изтърпя едвам,
но човеците тъй се спасиха!
Че тез, що са кротки, смирени,
що за правда силно жадуват -
от неговата светлина са озарени
и душите им към рая ще пътуват.
И след смъртта си кръстна,
от Юда подло предаден,
Богът спасител възкръсна -
Той - от човеците най-славен!
© Георги Всички права запазени