Хубава
като картина
като горски миг в дъжда през юни,
ах никога
не ще им стига
на пръстите в косите твои-струни!
Когато
в мен изгрее
в кръг образът ти, моля се безумно:
сънувам
и не смей
не проговаряй - неусетно ще се съмне...
© Петя Маркова Всички права запазени