И болката е хубава измама,
покръстила душата ми из път.
А всеки неин път е драма
и всяка драма – като смърт.
И всяка драма е красива,
и в твоята посърнала душа.
Щом ти от мене си отиваш
в горещото на споменна сълза.
А болката е хубава измама,
покръстила душите ни из път.
Но Бог с любов ще ги нахрани –
да тръгнат към небесния си връх!