Бои си купих, да те нарисувам
и сложих на триножника платно.
Със четката започнах да танцувам,
а нужно ми е майсторско око.
Ръцете ти, нозете ти, косите,
опитвам да опиша цветно аз.
А после ще се боря и с очите,
за тях ми трябват месеци, не час.
Гръдта красива, нежната извивка
на талия докарваща екстаз!
Накрая ще рисувам и усмивка,
от нея аз съм целия в захлас!
Защо реших, че мога да се справя,
май доста смело пак се надцених?
Ах, как ми трябва Гоя да помага
или Да Винчи да прибави щрих!
© Данаил Таков Всички права запазени
или Да Винчи да прибави щрих!" Успех, Дани!