Скоро ще дойде есента...
жълтата, тъжна и дъждовна есен...
Слънцето ще вземе силата от листата на дърветата,
а вятърът ще мете с тях улиците.
Ще зазвънят през септември гласчетата на учениците,
ще затропат работниците пак по строежите...
Небето няма да е тъй синьо,
градът няма да е толкова тих и пуст...
Лятото ще си отиде..,
както тръгна си и пролетта...
и ще чакаме с надежди зимата,
докато се крием от дъжда.
От гардероба ще извадя тогава любимият шал
в цветовете на тъжната есен,
ще загърна самотата с топло палто
и ще крача под чадъра унесена...
17 август
2022г.
© Natalie Всички права запазени