„и аз от този свят ще си отида”
Христо Банковски
И аз от този свят ще си отида...
Тревите ще се вдигнат подир мен
в следите от прощалната талига,
в могилата, с венци от цвят червен.
А птичките във клоните ще пеят –
спасен ще съм от земния си плен
и някъде в ефира ще се рея,
с невидими криле, обезтленен.
Недейте да тъжите, мои мили,
ще дойда във съня ви в тиха нощ,
духът си да зареждам с нови сили –
за орбитата лунна трябва мощ.
Земята долу синкава ще пълни
бездънния космичен небосвод
и моята любов на ярки мълнии
за миг ще потече в прощален зов.
© Иван Христов Всички права запазени
Благодаря ти за емоцията!