И идва утре
Ще дойде утре. Всичко ще е минало,
което зад гърба ни ще остане.
Това, което вчера сме го имали
и днес ни ползва, утре ще е старо.
Разбира се, че няма да сме същите.
Ще се учудя, ако се познаем.
Животът си превърнахме в покъщнина,
закупена със дългосрочен заем.
Отъпкахме света около себе си.
Удобен стана. Като пуст харман е.
Все повече затъваме в съмнения.
Пожънати от нас. И овършани.
Душите ни, от мнителност проядени,
във болките на спомени се лутат.
Мечтите търсят. А пък те - продадени.
Спасява ни сънят... И идва утре!
© Александър Калчев Всички права запазени
Удобен стана. Като пуст харман е."
Неусетно, до степен да забравим мечтите си...