прекрасна светлина струи през моите рани и който види я, чрез нея ще живее... ръцете ми, молитвено събрани, за всекиго от вас неспир лелеят. умрях и пак родих се, и ден и нощ копнея за тържество на моя дух над ваш'та плът макар че властвам и чрез дух умея да въдворявам моя ред и път. обичам всичко земно, обичам и мечтите, мечтах и аз, мечтая и до днес. на кръста сбъднах своите, а вие гонете ваш'те с много дух и чест. за вашата любов дойдох и ще се връщам, за нея всички сте на тоя свят дошли. помнете ме и нека да възвърнем по тоя свят красивите очи. смирете се и тихо запалете душите си и нека изгорят и нека във предишната ви пепел безкрайните усмивки се родят. смирете се и думите помнете, не бързайте да скачате в нощта. наточените саби приберете и тичайте с децата си в ръжта. смирено с моя знак вървете в слънце и гордо се борете със съня. отровата изпивайте до дъно и се родете в хиляди слънца. през мойте думи сянката изчезна. през тях се вижда само светлина. душите ви са сладки, безполезни, не са ли вкопчени в добри сърца. къде е истината ми последна? къде е думата, която прави чест? погледнах в сянката на свойта бездна и там ще гледам, трябва ли, до днес. обичам ви безкрайно, мое стадо, обичам ви и няма да броя, през дните, цял на вас отдаден престанах ли безкрайно да кървя... във свойта обич цял за вас угаснах и изгорях в неземна светлина сега е време клечките да драснем и всички да подпалим Любовта. във раните се крие мойта слава през тях ме виждате, през тях съм още жив. елате, слейте се тогава през мен с покоя жив и див. през мен елате всички в светлината и заедно по пътя ще вървим, ще бъдем по-щастливи от децата и по-добри от розовия дим. елате в мен, и аз във вас ще бъда, и заедно ще ходим по света и ще разбираме, че всяко чудо е само праг пред входната врата. елате в мен и в моя свят прекрасен, ще ви покажа хиляди слънца. ще видите, че пътят най-ужасен е пътят на неверните сърца. ще ви покажа карта на покоя, ще видите неспирните сълзи. ще видите искриците на моя безкраен дом с отворени врати. ще видите, че сянката безмерна я няма тук, където аз творя. тук има само обич черна, копнееща за вашите сърца.
Следващо от категорията
Следващо от автора