14.12.2015 г., 18:23 ч.  

И моята молитва 

  Поезия » Друга
314 0 1

Господи!

Запази душата ми цялата!
Дай ù сила и твърдост! 
Вятър дай ù,
та вярата 
да издуе платната ù!
Дай ù млади гребци
с яки мускули -
да гребат без умора
ден и нощ 
нощ и ден 
без отпускане!
Дай й мъжки хор
да отмерва 
със пълно гърло 
в равномерен такт,
Капитан ù дай
със безстрашие -
да разчита в картата
твоя знак!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??