Точно днес не е ден за умиране.
Има още пожари за палене;
ветрове, своя хит неизсвирили
и любов, със любов ненахранена.
Точно в ден на такова неверие,
и на глад, и на жажда във пазвите
е момент за живот и катерене -
нищо, че вие обратното казвате.
Нищо, че леко е празно в очите ви,
а светът е от дупки и кръпки.
Колкото има, да го изскитаме,
за да останат след вятъра стъпки.
Малкото даже в деня да намираме,
простият миг в живота сложен...
Точно днес не е ден за умиране!
Дори мисля, че и утре не може.
Юлия
© Юлия Всички права запазени