Този дъжд е беглец,
по оковите слиза,
ловки пръсти протяга,
сълзите краде
и чернилки отмива
от бялата риза,
носи мълнии в кичур,
сега накъде...
И това е любов...,
ще разбие прозорец,
ще разплиска небе
върху моята длан,
ще попие жадта ми
отдолу нагоре
и сърцето ще палне,
досущ бонвиван,
ще търкаля нощта
по изгубени бисери
водоравно в нозете ми,
безразсъден и бос,
и разкъсал окови
до гроб ще обича...
Аз го пия с очи
и това е любов.