Кой, ако ли не поет,
с думички така ще те омае,
че дори за девственост обет
ще забравиш, щом той те желае...
Правилно ли думам, или да?...
Не, че нещо искам с мазнослов,
но кажи ми честно ти сега -
Имунизирана ли си... срещу ловците на любов?...
Попадала ли си в мрежи стихотворни
хвърлени от паякопоет,
които хвали и морал, и норми,
но е жаден, жаден... е за теб?...
Не, че си единствена, избрана -
Куките добре е заредил!
Вярва си, че нещо все ще хване
(тук му пожелавам... крокодил...)...
Сайтовете са полета ловни
на такива със голям талант...
Майстори на стихове любовни
написани обаче... с лубрикант...
*****
Но понякога се случва чудо,
Любовта си аз така открих -
Без ловец във стихове да бъда,
открих Любов написана в общ стих...
08.06.2023.
© Георги Каменов Всички права запазени
Ние миналата година отбелязахме 30 г. съвместен живот.
Но почти нямаме допирни точки в интересите.
Жената обича филми и книги, криминалета - аз не ги понасям.
Аз слушам брутален дет метъл - тя харесва френски шансони... пфу... отврат!
Тя не пропуска морето всяко лято - аз оставам да гледам котките, докато тя си пече задника. Не ме блазни морето.
И така си живеем щастливо 30 лета вече.
И аз спирам. Лека вечер и на теб.