Като звън на китара,
като капка дъждовна,
като приказка стара,
като мисъл греховна,
като мълния златна,
като лъч сред мъглата
и роса благодатна,
посребрила тревата,
като дъх на кокиче,
като ласка ефирна,
като смях на момиче,
като пролет немирна,
като нощна соната
под луната сияйна,
в сърцето ми звънна
една песен омайна!
© Генка Богданова Всички права запазени
сърдечен, светъл поздрав, мила Генка.