Здравей неродено детенце!
Ти сигурно вече си ангел в небето.
Дано си намериш приятно местенце!
Такова не е, знам, под сърцето ми.
Прости за думите на татко ,
той има много работа и пие.
Ядосва се само за малко
и много рядко посяга и бие.
Прости му, за всеки ритник,
той не го е направил нарочно.
Прости и за всеки плесник.
Ти за нищо не си виновно.
Прости на мен, че не избягах
и не се спасих, и полудях.
Намирах си причини и отлагах,
и от него да си тръгна не успях.
Ангел като теб не заслужавам
и търся прошка с този стих.
Прости ми, но не съжалявам,
че не те родих.
© Бисерка Тодорова Всички права запазени