23.06.2015 г., 7:46 ч.  

Има ли смисъл? 

  Поезия » Друга
405 0 1

Крачка напред правя, уверено,

но животът ме дръпва все две назад...

И мисля си аз, че напредвам,

но, уви, сякаш все на едно място си стоя...

Промени правя, многобройни

и сякаш все същата съм Аз.

Радост редува се с мъка

И мъката замествам с радост - 

ах, безкраен кръговрат...

Търся, намирам, изгубвам

и почвам отначало...

Убеждавам се, че има смисъл,

до момента, в който пак го изгубя.

Вдъхновя се, мисля, действам,

провалям се, опитвам отново

и пак провал след провал...

Малък успех, огромно щастие и гордост,

докато не осъзная, че е незначително постигнатото

и още много работа ме чака...

***

Но събирам пак аз сила

да огрея с любовта си

навсякъде, където бъде тя приета,

за колкото и кратко да светна

преди отново да угасна...

И дори в сегашната тъма,

ще бъда аз като мъничка звезда!

© Калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ще бъда мъничка звезда.... Да това е надеждата, която ни прави силни на деня.
Предложения
: ??:??