Вятърът закачи червена връв
на опушения зимен стобор,
бялата стопи в съседския комин
и шумно загъргори
по керемидите.
Дядо Стоимен хлопна портата на
запустелия дом,
сгълча в близката кория
разджафкалите се зли кучета
и отиде разсънен да срещне пролетта.
А тя позволи на разлудувалия се
горняк
да повдигне шарените поли,
запокити моминската си чест
и зачена недоносените рожби на
на лятото...
© Янко Всички права запазени
хубава