Какво е интимност ли? Интимността е в детайлите.
Има я - отпаднат тайните.
Интимността е времето заедно прекарано.
Човекът е пъзел, а не това,
което на първа среща е казано.
Интимността е истинска.
Миризмата, трохите, следите му.
В гласа някоя смешна извивка.
А също дали обича с мармалад или със сирене кифличка.
Интимността е честност. С недостатъци и асиметрия.
Интимността са заедно взети решения.
Има я ако допуснеш другия до слабостите си , до съмненията.
Може да не е за цял живот, но прави живота истински.
Без нея крием емоциите, страховете си, като страхливи мишки.
Не знам дали интимността е любов. Вероятно не винаги.
Но със сигурност е близост , без игри и интриги.
Любовта може да не е взаимна. Случва се.
Интимността винаги е за двама. Има ли я- чувства се!
© Ирен Всички права запазени