И С К А М Д А Е З Л А Т Н А Е С Е Н
Безлюдно вече е полето,
дърветата са оголели,
оловносиво е небето
и ветрове са пощурели.
Събрала пъстрата си дрешка,
и Есента е отлетяла.
Неискана, но пък без грешка,
при нас пристига зима бяла.
Кога ли зимата през мене
и мойте двери ще разтвори,
от устни дъх ще да отнеме
и с леден ключ ще ги затвори?
А любя аз живота труден,
при него искам да остана!
Сега го виждам все по-чуден,
затуй е Зима нежелана.
Аз искам да е златна есен -
красива, щедра и богата,
и мойта лебедова песен
да бъде още дълго пята.
Искам аз да бъде есен златна,
да бъде здрава, ведра, благодатна!
© Анка Келешева Всички права запазени