ИСКАМ ЖАР ДА ИМА
Събрах последните остатъци любов
от моето сърце ранено
и ти я дадох като благослов –
иди при другия и не мисли за мене.
Бъди щастлива, за да съм и аз.
Назад не се обръщай, не вини се.
Чувствата не са във наша власт.
Живей, любима, както ти се иска.
Няма да се вкопчвам в любовта,
защото знам – така ще я убия,
а искам жар да има в пепелта.
Огнището не трябва да изстива.
11. 6. 2006 г.
Добрич
© Румен Ченков Всички права запазени