Искаш ли днес да дишаш без нея
За теб има ли нещо в живота,
което изпълва те целия с нежност?!
Да свириш можеш ли някоя нота,
без в теб да напират копнежи?!
Искаш ли днес да дишаш без нея,
да бие сърцето, без да препуска?!
А ако тя за теб непрестанно копнее,
а в твоето тяло не трепва и мускул?!
Има ли ден без дори да тъгуваш
за тази твоя, прекрасна любима?!
И ако живееш без гласа ѝ да чуваш,
дали ще бъде за теб непростимо?!
Защо постоянно нея сънуваш,
разказваш ѝ всичките сънища?!
Нали не искаш така да пътуваш,
без нея по прашните пътища?!
Не е до теб, какво от това,
не би ли я скрил във сърцето си?!
Дори в теб да напира малко тъга,
би ли протегнал за нея ръцете си?!
Какво ще ѝ кажеш, щом те погледне
и с усмивка дари те отново?!
В главата ще имаш ли мисли последни,
сърцето за нея дали е готово?!
Нали пожела я с цялата същност
и не искаш от нея да тръгнеш?!
Нали всеки път те прегръща,
без да знае кога ще се върнеш?!
02.02.2018 г. Велин
© Велин Всички права запазени