Това, което е твое
ще дойде.
Ще се улови за всяка една твоя
пора, бръчица;
Ще те помете като
стихия.
Онова, което
е писано да стане,
ще те свали на земята,
или ще ти издигне
в небесата,
ще те изпие с кърваво
червени устни,
и капка по капка
ще стане част от теб.
Трудно разрушима и сладко-горчива.
Ще литнеш,
ще се разпаднеш
на милиони атоми,
на хиляди галактики,
ще избухнеш като
Супер Нова,
или нещо по-неочаквано.
Ще те държи докрай.
Не забравяй, че
онова, което мислиш,
те владее.
Почти изцяло и никога напълно.
© Любослава Пиринкова Всички права запазени