Орисана не с почест и охолство
и даже не с професия престижна,
във роля скромна тя без недоволство
с високо вдигната глава се движи.
На сцената житейска, предрешена
в хармония със сивите декори
прикрива, че принцеса е родена
в неземно царство с ласкави простори.
Изглежда смела, в ролята вглъбена
и всеотдайна – в делничните грижи,
но вечер под завивките стаена
поема път от нея само виждан.
Със страх от отминаващата младост
и в тръпки на умора непрестанна
вратичката на скритото си царство
отваря тя,щом дъх не й остане…
***реших да се включа и аз в приказната тематика :)
© Нелиса Всички права запазени