Историята на всеки се побира в стих -
Едни в японски стил, а други са поеми.
Поет твори ги всички от небето тих
и вплита нишките-живот в самото време.
В едни от тях не се дочува смях,
а алчност и безумие творят сюжета,
натрупват в римите си само грях,
и тъжно ги оплаква тях Поетът.
А в други пък звезди живеят
и светлина струи от всяка строфа.
Сърцата им туптят, сърцата пеят,
Поетът с тях върви в живота.
Да, разнолики са човешките съдби -
Различни стихове, формати, съдържание,
и питам те - къде се виждаш ти?
Парче от мрак ли си, или сияние?
Недей ми отговаря с думи, моля,
Поетът истината вижда и я знае.
Човекът е дарен с свободна воля,
а питото... заплаща се накрая...
07.12.2020.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени