Изменчивост
От истината - лъжата,
от лъжата - правда,
от тъмното - светлината,
от водата - жажда,
от мъжа - жената и обратно,
от тъгата - радостта,
от радостта - тъгата,
всичко на света обръща се обратно,
за да го видят сетивата.
от мълчанието - думи,
от думите - мълчание,
от смъртта - Живота,
от невежеството - знание.
От гордостта - смирение,
от него, осъзнаване,
от земята да небето
все е вземане и даване.
От унижение- признание,
от покварата - честност,
от невъзможното - обещание,
от временното - вечност.
От слабостите - сила,
от смъртта - живот,
от мене - обичта ти,
а от теб, подкрепа,
безсънието от съня ти,
от безкрая - шепа,
от омразата - любов -
само тя една не мени се
в този изменчив свят,
само тя е истинска
без сянка.
© Албена Стефанова Всички права запазени