Искам да се извися високо,
поглед да зарея в простора,
да съм стъпил широко,
планини в ходилата да ми бъдат опора!
Искам да се бия за славата,
на безсмъртните в книгата вписан,
да бъда отсявка от плявата,
от бисерна мида бисер изчистен!
Искам да съм звука на камбана,
със него греха да пречиствам,
да бъда светлината на пламъка
и топлината му да съм - Искам!
Във път праведен ли, грешен ли вървя,
от кал е тестото, маята от бога,
каквото и да правя, това ще е тя,
да бъда по-силен от него не мога.
© Димитър Георгиев Всички права запазени