4.04.2015 г., 20:09 ч.

Жажда за младост 

  Поезия » Любовна
336 0 0

Жажда за младост


Аз чакам някой пак да ме прикотка.
Да ме помилват нечии ръце.
Да се загледам в нечия походка.
Кръвта да плисне в моето сърце!

 

Не чакам в младостта си да се върна
и да горя във свойта първа страст,
момичета красиви да прегърна...
Над чувствата си аз да нямам власт.

 

О, времето на мойта младост мина:
не съм далече аз от старостта...
Не се обръщам, щом момиче мине...
И мисли похотливи не плета.

 

Но все пак чувствам остро самотата.
Не мога с нея да се помиря.
Усещам нежни думи във устата...
Часовника си искам да сверя.

01.27.2012г.София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??