ЖЕНА
Като зърно, затворило в себе си
на гъвкави славянки хубостта.
На оня хан първичен дързостта.
Вървя в света обичана, отричана,
но нужна като Въздух и Вода !
Жена...
Аз знам на стъпка на Любов зората.
Аз знам на мъка слепотата свята,
на гордостта ранена знам тъгата
и на родената от нея сила знам цената!
В миналото се взирам и в бъдещето поглеждам,
аз тичам вречена, обречена
под този слънчево тревожен небосвод.
Аз зная на безсъница цветята.
Аз зная на Живота си Цената!!!
© Нели Христова Всички права запазени
автор:Цонка Илиева
http://chitanka.info/text/9346-zhena