4.09.2024 г., 12:22 ч.

Жена 

  Поезия » Любовна, Друга
52 0 0

Фабиан Перез

"Непрекъснато се боря за един по-романтичен свят, в който жената и мъжът са с дефинирани роли и властта не винаги е целта".

Може би контекста е, че жената трябва да съхрани онази женственост, която е толкова привлекателна за мъжете. И която предизвиква защитническите инстинкти. Както и хищникът. Да я запази дори, когато ѝ поднасят огънче за цигарата или по-скоро да я покаже точно тогава...

 

 

Ти остани жена и женствена, и нежна

Привличай, съблазнявай и бъди

и предизвикай ме със кръв гореща,

та хищникът във мене улови

 

Ще доближа до теб и погледа ми жарък

подобно клада ще те изгори

Ще поднеса невинно пламъче

цигарата ти да запаля...замълчи

 

Ще бъда тих и кротък покрай тебе

Ще се оставя да ме покориш

но ще те пазя аз докрай за себе си

Ще бъдеш моя, само моя ти!

 

© Росица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??