Жените на Созопол
В Созопол жените са силни,
силни и страшно красиви,
и всяка в сърцето си носи
на морето вълните игриви.
Всяка сутрин с изгрева изпращат
от кея своя син или приятел,
а бризът весело косите им
превръща ги в попътен вятър.
В Созопол жените са напети,
напети и горди за това,
че града със каменната котва
е станал тяхната съдба.
© Паскал Кюмурджиев Всички права запазени