”Носете си новите дрехи, момчета!” /Ст. Цанев/
ЖЕНСКО СТИХОТВОРЕНИЕ
(На Стефка Станева)
Носете си новите дрехи, момичета!
Главите високо вдигнете!
Плачете, усмихвайте се, обичайте!
Тревогите погребете!
Зашийте сърцата си с тънък бод,
сложете си грим и червило!
Живейте го този един живот!
Живейте го шеметно, диво!
Не следвайте чуждите правила
и вехти представи за щастие!
Създавайте собствени чудеса!
Изпийте до дъно чашите!
Бъдете такива, каквито сте –
раними, но трижди по-силни
от вашите смели на думи мъже,
които сте закърмили!
Живейте го този живот, напук
на всеки свой удар сърдечен!
Това дето знам е, че днес си тук,
а изгревът е... далечен.
Обичайте себе си! Себе си, ДА!
Не вярвайте в принцове, приказки...
Със своята вътрешна красота
повярвайте, че сте ИСТИНСКИ!
Пазете от тъмното свойте души,
сърцата си – верни доспехи!
И даже край вас всичко да се руши
носете си новите дрехи!
Павлина Соколова
© Павлина Соколова Всички права запазени