1.09.2024 г., 11:54 ч.

Житейски избор 

  Поезия » Друга
92 0 0

Щом жените от мъже толкова разбират,

то защо съпрузи те днес тъй дълго дирят?

Търсят мъж, атлет поне, да е бог в кревата,

щедър, с пълно портмоне, верен на жената...

 

Бол пари печелят се с пот или с измама.

Опитът показва, че трети начин няма.

(Не говорим за хазарт, кражби и грабежи –

всяка истинска жена бяга от гърмежи.)

 

Как човек работил с жар цели осем часа,

нощем ще гаси пожар в спалнята с жена си?

Ако трупал е пари той от далавери,

на съпругата дали ще остане верен?

 

А наследник ли е той е на заможен татко,

вероятно е плейбой и прахосник. Жалко.

Дами, да не ви гризе оправдана ревност,

изберете още днес между лукс и верност.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??