13.10.2018 г., 9:44 ч.  

Живей завинаги Море! 

  Поезия » Друга
427 3 3

Безкрайна радост ме изпълва в миг, когато
очите ми щастливи те съзрат!
Оловото превръща се във злато,
оковите - в пера, с които птиците летят.

 

И мирисът на сол, вода и блато,
рисуващи един различен свят,
ме връщат в детството ми, някога... когато
почувствах се с Море за пръв път слят.

 

Дете от сушата, мечтаещо за лодка
и вятъра попътен, непознат...
И за пристанище, в което там на котва
да основе отново този свят!

 

Аз зная, там - с целувка на русалка
с талантите си Красотата ще роди
едно дете във стаята си малка,
в дворец превърната от детските мечти.

 

Мечта, Надежда и Любов тъй силна,  жарка!
И Вятър чувствен движещ морските вълни...
Без вас да се живее си е жалко.
Море, завинаги живей във мене Ти!

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??