Аз не претендирам,
че съм най-добрият на света.
Но пред нищо не се спирам
да защитя истината клета.
Аз не се залъгвам, че с моя занаят
ще забогатея някой ден.
Парите не желаят и се колебаят,
да топлят дълго джоба ми студен.
Аз не обичам да копирам
и не вярвам в лошите прогнози.
Но винаги експериментирам,
мразя престоя в едни и същи коловози.
Аз не страдам и не съжалявам,
за всичко направено от мен.
Пия по малко, без да прекалявам,
усещам прекрасното в живота, ден след ден.
© Евгени Генчев Всички права запазени
Обаче, това тук, не е поезия. Само прилича на такова.