Живот-дарен. Живот-подарък.
От мен варен и носен нàрък.
Живот-зелен. Живот-превтасъл.
На част делен, в небето пасъл.
Живот-тепих. Живот-умора.
За теб се бих със много хора.
Живот-река. Живот-под чехъл.
Защото тъй и Бог е рекъл.
Живот от стих. Живот-поема.
Какво сторùх, какво да взема?
Живот-доспех. Живот-погача.
Ти бе успех и неудача.
Живот-насън. Живот-реален.
С лице навън и ход лоялен.
Живот-греда. Живот-измама.
Една следа от лъч на мама.
Живот-един. Живот-последен.
След теб самин заспивам леден...
© Никола Апостолов Всички права запазени