Едно ново поколение
расте сред грях и престъпления.
И после с изумление
възкликват "Що за поведение!"
И на какво да се научим?
Хайде, кажете ми вие...
Какво възпитание да получим,
като днес всеки херо във вените бие?
И няма надежда, а само сълзи...
Никой няма цели, а ден за ден живее...
Уж към по-светло бъдеще вървим,
но не вървим, а по земята влачим се ние...
И кой да оправи тази държава,
като всеки за пари душата си продава...
И сърце в гърдите не остава,
а за слава и най-святото предава!
И в крайна сметка какво се получава -
не добро, а злото тепърва изгрява!
Но моето сърце бие още, някъде там,
аз няма толкова лесно да се предам.
И искам да кажа на всички - Вървете!
Не се предавайте, а се изправете
срещу тази болка и греховете.
Продължавайте да се борите,
нямате право да спрете.
Знам, че ви копаят гробовете,
но към добро се стремете!
© Диди Попова Всички права запазени
И май е време нашето поколение да поиска прошка от вашето: Простете ни за лошото наследство!