Животът ми е малко колелце
в часовника на времето голямо
И трепетът на силното сърце,
пулсиращо под лявото ми рамо.
Животът ми е слънчевият диск,
изгряващ в ясна утрин сред простора.
Съдба човешка, щастие и риск
в планетата на милиарди хора.
Животът ми - любов, мечти и смях.
Това, в което вярвам и се вричам
и за което ден и нощ копнях,
а все по-ненаситно го обичам.
Животът ми - добрите ми деца,
мил бащин дом, заръките на мама!
Животът мой - прашинка от света...
Молитвен знак в негаснещата памет.
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени