Гледай на живота мъдро,
в него редуват се тъгата и радостта,
пази се, но и гледай ведро,
че една сал е в живота ти младостта.
И таз противоречивост странна
през целия ни живот продължава,
душата ни е и усмихната, и страдна,
ту се проваля, ту успява.
Затова помни, че мъката ще свърши,
слънчева радост ще замени нея,
добро през живота си върши
и си повтаряй:"Хубаво е, че живея!"
© Георги Всички права запазени